Hoe werk ik?

Echte mensen, echte kunst. Een hoogstpersoonlijk kunstwerk, maar niet een nageschilderde foto. Welke foto of pose je ook aan mij levert, ik maak er mijn interpretatie van. Het wordt een kunstobject: Lique Style! Een unieke hedendaagse stijl (die ik zelf “minimaal realisme” heb gedoopt) om echte ambachtelijke kunst in huis te halen waar JIJ -of de mensen die jij wilt- het onderwerp van zijn. Je zult altijd mijn touch erin terugzien. Elke stijl heeft z’n charme, maar kunst geïnspireerd op de geportretteerde is nieuw! En van deze tijd! Be part of art! 

Stap 1: foto’s + eerste schetsen
Als mensen mij benaderen met een opdracht, vraag ik ze minstens 10 foto’s op te sturen. Grote foto’s, liefst gemaakt met een fototoestel*, zodat de details en kenmerkende trekken van de geportretteerde goed te zien zijn. Een kenmerkende moedervlek, de tanden, de kleur van de ogen, dat soort details máken de persoon, daarom wil ik ze op het beeldmateriaal terug kunnen zien.

Ik beoordeel het materiaal en kan snel zien of ik er mee kan werken. Afbeeldingen die er op het schermpje van een telefoon goed uitzien, kunnen voor mijn werk veel te weinig informatie bevatten.
Iemand kan wel heel leuk op een foto staan, maar bijvoorbeeld in een groep worden de individuele gezichtsdetails al minder. Als er geen geschikt startpunt bij zit, dan kunnen we een fotoshoot doen, daardoor wordt het wel iets duurder.

Stap 2: De voorbereidingsschetsen
Met het fotomateriaal maak ik de eerste (digitale- maar ook fysieke) schetsen, om de mogelijkheden en verschillende richtingen te verkennen. Ik selecteer, experimenteer, combineer en creëer. De vertaling naar minimaal realisme, de kleuren die ik wil gebruiken, de stijl van uitwerken, de verschillende afwerkingen.
Ik werk eraan tot ik zeker weet dat het een schilderij wordt waarvan ik weet dat de ontvangers er gelukkig mee zullen zijn. En ik ook.

Stap 3: betaling en schilderen
Als ik een beeld heb gecreëerd waarmee ik kan gaan schilderen, zal ik je vragen het afgesproken bedrag over te maken. Als dat binnen is, ga ik aan de gang met materialen. Van tevoren zorg ik dat het juiste formaat doek of linnen op het atelier is en schaf de juiste kleuren/verven en gereedschappen aan.
Onder mijn handen transformeert het schilderij wat ik voor ogen had altijd nog. Al schilderend ontstaat het eindresultaat (wat de opdrachtgever al die tijd nog niet heeft gezien). Het wordt zelden zoals ik had gepland, maar altijd iets waar de mensen die het geven of krijgen enorm blij mee zijn.

In totaal ben ik met bovenstaande stappen minstens een maand bezig. Waarbij ik de eerste twee stappen voor eigen rekening neem. Door schade en schande wijs geworden, is de betaling onderdeel van de derde stap. Je weet nog niet wát je koopt, maar je mag er volledig op vertrouwen dat het een mooi kunstwerk wordt, wat ik trots op mijn site zal willen tonen.

* Indicatie van wat een grote foto: als je hem opent op je laptop of computer, moet de foto scherp zijn als je hem scherm-vullend bekijkt. En let op: het gaat om de grootte van het gedeelte waar de te portretteren persoon op staat.

 

Dus niemand weet van tevoren wat het wordt.

Een totaal uniek concept van kunst.
Een stijl van deze tijd, trendy, minimaal, de mooiste manier om een interieur – met iets vanuit jouw persoonlijke leven – ambachtelijk te verrijken.
En vooral: betaalbaar!

Als je dan toch iets van kunst wenst, laat mij dan..

Neem contact op!Eén reactie op “Hoe werk ik?”

  1. […] Op haar site vertelt ze: “Zonder al teveel fratsen en met zo min mogelijk details probeer ik menselijke kenmerken in hedendaagse sfeer te schilderen.” En dat doet ze goed: na de – met de huidige moderne (foto)technieken geen probleem meer zijnde – ‘schetsfase’ volgt pas het echte werk: met kleurschakeringen, lijnen, schaduwwerking en zelfs grote vlakken het portret met ambachtelijke schildertechniek met olieverf op het doek brengen. (Meer over haar werkwijze) […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Typ de nummers hieronder in. Even zeker weten dat je een echt mens bent: *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.